Groep 3Leerkracht: Juf José Franken (ma-di-do-vr) en Meester Tigo Slikker (woe)
Email: j.franken@dslwvo.nl - t.slikker@dslwvo.nl

NIEUWS UIT DE GROEP

Beste ouders,

Voor de herfstvakantie waren er een aantal leuke voorleesactiviteiten i.v.m. de Kinderboekenweek. Donderdagochtend 14 oktober kwam “verpleegster” Judith voorlezen in onze groep. Het ging over zieke Bobbi en ze vroeg de kinderen van alles over de verzorging van een patiënt. Het was heel leerzaam en gezellig, ten slotte wilden de kinderen met haar op de foto. Verpleegster is een heel interessant beroep! Dank u wel Juf Judith.

Weet u het nog? Maandag 25 oktober is er studiedag en zijn de kinderen vrij. Onze teamscholing voor Rotterdams Goud. Wij gaan weer van alles leren over Teach like a Champion. Een onderwijsmethode uit Amerika, waarbij we d.m.v. activerende technieken het beste uit de leerlingen proberen te halen.

Rekenen
De doelen waar wij aan werken tijdens blok 2:

- De volgorde van de getallen t/m 20.
- De buurgetallen t/m 20.
- Verkort tellen.
- Hoeveelheden vergelijken.
- Splitsingen 4, 5, en 6.
- De verschillende splitsschema’s.
- Het tellen van blokken in een bouwsel, ook de onzichtbare blokken.
- Iedere vrijdag maken de kinderen zelfstandig een testje. Zo ervaren zij waar ze nog hulp bij nodig hebben. De juf maakt een planning voor de volgende week wie er aan de instructietafel komen.
- In de 4e week is er dagelijks een herhalingsles, een remediërende les en een verdiepingsles al naar gelang het kind behoefte aan heeft.
- Op vrijdag is er dan de toets over de doelen van het afgelopen blok.  

Iedere ochtend ligt er een ‘begintaak ’op de tafels van de kinderen. Ze mogen hier meteen aan gaan werken bij binnenkomst. Het is een opdracht die zij zelfstandig kunnen maken. De kinderen en de juf ervaren dit als zeer prettig: er is meteen effectieve leertijd in de klas, we beginnen in alle rust en de juf observeert wie er nog hulp nodig heeft bij de opdracht. Later op de dag zal hier tijd voor zijn.  

Lezen
 Op school werken wij hard aan het leesonderwijs. Dagelijks oefenen we letters, woorden en teksten. Maar wij kunnen het niet alleen. Wij hebben uw hulp als ouder daar echt bij nodig! Willen de leerlingen in groep 3 goed kunnen lezen, dan moet een kind leeskilometers maken. Daarom willen we u vragen om thuis met uw zoon of dochter hard te blijven oefenen. Vindt u het lastig of zijn er vragen, u bent altijd van harte welkom zodat wij u ook thuis verder kunnen helpen!

In week 47 zullen wij u uitnodigen voor de voortgangsgesprekken. Nadere informatie volgt.

Op 11 november krijgen de kinderen in ons speellokaal een voorstelling: ‘Alle woorden zijn verzonnen’. Natuurlijk krijgt u de foto’s weer te zien in de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet, Tigo en José.