Ons onderwijs

Binnen de Savornin Lohmanschool wordt hard gewerkt om "ieder kind op z'n best" te laten presteren.
Dit wil zeggen dat we ons best doen om ieder kind onderwijs te geven naar behoeften en mogelijkheden.
We gaan hierbij uit van hoge verwachtingen en stellen hoge doelen voor onze leerlingen en ons zelf.

Al 3 jaar geven we  vorm aan de Children's Zone Hillesluis waarbij we de kinderen door meer leertijd een brede ontwikkeling willen bieden.

"Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind en van een samenleving.
Een kind dat goed onderwijs volgt, creëert kansen voor de toekomst en krijgt kennis die kan worden doorgegeven aan volgende generaties."
(www.unicef.nl/onderwijs)

Wij willen als school elke mogelijkheid aangrijpen om de kinderen optimaal te laten presteren en hen te ondersteunen bij het behalen van een diploma dat recht doet aan hun mogelijkheden. Dit krijgen we alleen voor elkaar als we ervoor zorgen dat er voldaan wordt aan een aantal basisvoorwaarden
(betrokken ouders, aanbod van zorg als er zorgen zijn, sluitende aanpak, doorgaande lijnen, professionals etc.) die als puzzelstukjes in elkaar vallen.
Er moet een breed aanbod zijn waarbij er altijd sprake is van een goede balans tussen de educatieve, sportieve en sociaal emotionele ontwikkeling.